Kuka minä olen?

Moi! Mun nimi on Kari-Johannes Siidorow. Sain MS-diagnoosin 11/2014. Sairaus ilmenee pääasiassa kämmenien ja sormien hermosärkynä 24/7. Diagnoosin jälkeen, vielä alkujärkytyksen kyyneliä kuivatellessa, aloitin kokonaisvaltaisen elämäntapamuutoksen. Päätin, että nyt minä teen kaikkeni, jotta kehoni voisi paremmin. Siihen asti olin lähinnä pahoinpidellyt kehoni ja mieleni hyvinvointia monin tavoin.

Ensin tuli Paleo/AIP -ruokavalio, vähän myöhemmin liikunta ja muita harrasteita. En tupakoi, enkä käytä alkoholia. Edellinen pahenemisvaihe oli keväällä 2014. Ensimmäiset oireet alkoivat silmistä joskus syksyllä 2012. Sairauteni on remissiossa tällä hetkellä.

Kokonaisvaltaisen elämäntapamuutoksen jälkeen elämänlaatuni on parantunut huomattavasti ja vointini on olosuhteisiin nähden todella hyvä. Siksi haluankin jatkaa terveellisien elämäntapojen ylläpitoa joka päivä kiitollisena ja ilolla.

Minä harrastan Luomu-Paleo-AIP-VHH-Keto-Superfood-ruokavaliohifistelyä, CrossFit -kuntosaliharjoittelua, Parkouria, Krav Maga -itsepuolustuslajia, Tantraa (mikä sisältää joogaa ja meditaatiota sekä itseni henkistä kehittämistä), kilpatanssia, teatteria, kuorolaulua, laulua, kitaransoittoa, lauluntekemistä ja -tuottamista sekä valokuvausta, kuvankäsittelyä ja graafista suunnittelua.

Ensiksi ajattelin, etten voi tai pysty (enää) tekemään ehkä mitään edellämainituista, kunnes päätin olla kuuntelematta mieleni negatiivista asennetta. Ilmoittauduin esim. CrossFit -tunnille, menin ja tein. Mieleni oli siis aivan täysin väärässä. Suosittelenkin vahvasti tyyliin ensiksi tekemään ja vasta sitten miettimään, että mihin pystyy ja mihin ei pysty.

Uskaltaisin jopa väittää, että moni, niin sairas kuin terve, ihmisyksilö pystyy suurempiin tekoihin kuin mihin itse uskookaan. Saman huomasin Krav Maga -harjoituksissa kun ohjaaja pyysi tekemään punnerruksia vielä senkin jälkeen kun ”ei enää pystynyt”, niin jostain se tsemppi löytyi sit kuitenkin niiden tarvittavien punnerrusten tekemiseen.

Olen oppinut, ettei pidä luovuttaa vielä siinä kohtaa kun ei jaksa enää, vaan sitten tehdään vielä yksi kierros. Sillä tavoin kivunsieto ja kestävyys paranee, mikä taas auttaa samalla tavoin kaikilla muilla elämän osa-alueilla jaksamaan enemmän ja paremmin.

Syksyllä 2017 osallistuin Tough Viking Finland 2017 -esteratajuoksukilpailuun (10 km/25 armeijatyyppistä estettä) ja pääsin kuin pääsinkin maaliin asti. Kylmän kaatosateen keskellä mieleni kyllä yritti heti alkumetreillä tarjota keskeytyskorttia, johon minä vahvasti päätin, että ”ei käy missään nimessä, nyt juostaan!” Syksyllä 2018 on tarkoitus osallistua (ilmoittautuminen on jo maksettu/suoritettu) samaiseen kilpailuun ja korjata 2017 tehdyt sakkokierrokset. Käynnissä on tiukka vuoden mittainen kuntokuuri kisakunnon parantamiseksi.

Placebo on todistetusti ja tutkitusti edelleen yksi parhaimmista lääkkeistä maailmassa, mikä tehoaa lähes kaikkeen. Miksi emme siis käyttäisi sitä hyväksemme?

Usko itseen. Usko omiin kykyihin. Usko parempaan tulevaisuuteen. Mennään ja tehdään se kaikki sellaiseksi itse!

Lähde mukaan ylittämään itsesi. Kannustetaan toisemme uskomattomiin suorituksiin. Rajoitukset ovat vain pään sisällä.

Minä uskon Sinuun! Sinä pystyt siihen! Ole se muutos, mitä ihailet muissa!

 

Kari-Johannes Siidorow

DespiteMS – Sports & Lifestyle